De handige doe-het-zelvers onder ons willen het liefst alle klusjes die ze kunnen doen zelf uitvoeren, zodat ze dit niet extern uit hoeven te besteden. Dit kan je namelijk veel geld en tijd besparen. Helaas is niet iedereen even handig en hebben sommige mensen naar eigen zeggen twee linker handen. Toch zijn dit geen excuses om klusjes uit te besteden! Zo lang je maar weet hoe je bepaalde karweitjes aan moet pakken, kun je veel dingen zelf doen. In dit artikel geven we je in een aantal stappen weer hoe jij een schuifdeur zelf kunt plaatsen. 

 

Waar kan een schuifdeur worden geplaatst?
Wanneer je een schuifdeur hebt uitgekozen voor in je interieur, zul je deze moeten plaatsen. Waarschijnlijk weet je al waar je deze deur wilt bevestigen. Dit kan op een stenen, betonnen of houten wand worden bevestigd. Kijk het volledige aanbod op: https://www.glazz.nl/schuifdeuren. Let er op dat gipswanden een schuifdeur niet kunnen dragen. Het gewicht van de schuifdeuren is hier namelijk te zwaar voor. Het hangt af van je type schuifdeur hoe je deze moet bevestigen aan de muur, het is daarom raadzaam of voor je gaat beginnen, de handleiding van jouw type schuifdeur door te lezen. 

Stappenplan voor bevestigen van een schuifwand

Het is belangrijk dat je allereerst de rail van de bovenkant van je schuifdeuren monteert. Dit doe je door gaten in je muur te boren van ongeveer 60 centimeter diep. Hierna kun je de vloerrail op de grond plaatsen, waarna de schuifdeur er tussen kan worden gezet. Zorg ervoor dat je een waterpas bij de hand hebt, en meet tijdens dit proces of je schuifdeuren waterpas staan. Wanneer dit het geval is, weet je dat je de rails op de vloer juist hebt geplaatst. Vervolgens kun je de rails vastschroeven aan de muur. Hierna kun je de deuren bevestigen. Zorg ervoor dat je de schroeven aan de zijkant hierna nog wat strakker aandraait, op deze manier zit de deur goed vast. Binnen een paar simpele stappen heb je je eigen schuifwand inclusief de deur bevestigd!