Voor veel mensen is het hun grootste nachtmerrie: een woningbrand. Of het nou een kleine brand of een uitslaande brand is, de schade die vuur (en in het bijzonder rook) kan veroorzaken is vaak desastreus. Het is daarom belangrijk om je woning goed te verzekeren. Hiermee voorkom je weliswaar niet dat je getroffen wordt door brand, maar wel zorg je ervoor dat je de opgelopen schade zo snel mogelijk kunt herstellen. Je hoeft je problemen namelijk niet nog groter te maken dan zij al reeds zijn. Een woonverzekering kan je tegen veel onheil beschermen, je wilt namelijk niet eerst het slachtoffer worden van brand om daarna diep in de schulden te raken, omdat je de schadekosten niet kunt betalen. Een woonverzekering is daarom absoluut aan te raden voor iedereen die diens woongenot wil behouden.

Welke woonverzekeringen zijn er?

Als we het hebben over woonverzekeringen, hebben we het over twee onderdelen. Het eerste is de opstalverzekering. Je kunt bijvoorbeeld een opstalverzekering Univé nemen. Met dit pakket verzeker je de woning zelf. Heb jij een huurwoning, dan is deze verzekering niet nodig omdat dit onder de verantwoordelijkheid van je huurbaas valt. Heb jij een huis gekocht, dan is een opstalverzekering absoluut de moeite waard. Niet alleen de schade die jij opgelopen hebt als gevolg van brand wordt door deze polis vergoed, ook kun je een beroep doen op deze verzekering wanneer je woning op een andere manier beschadigd is geraakt. Denk bijvoorbeeld aan een inbraak, extreme weersomstandigheden of ongelukken in je woning. Je kunt er zeker van zijn dat je deze schade sneller en voordeliger kunt afhandelen wanneer je een opstalverzekering hebt afgesloten. Vaak is het voldoende om even contact op te nemen met je verzekeraar. Deze zal iemand langs sturen om de schade op te nemen, zodat je zo snel mogelijk geld uitgekeerd kunt krijgen.

Vergeet de inboedelverzekering niet

Met alleen de opstalverzekering ben je er nog niet, het is ook belangrijk dat je je inboedel verzekeren gaat. Dit kun je doen aan de hand van de inboedelverzekering die je ook bij Univé kunt afsluiten. Deze polis dekt alle schade die ontstaan is aan je spullen. Dit kan ernstige vormen aannemen wanneer er brand is geweest in je woning waardoor het repareren of vervangen van je spullen veel geld kan gaan kosten. Deze polis dekt eveneens schade die je hebt opgelopen als gevolg van cybercrime. Ook dit kan grote gevolgen voor je hebben die je zonder verzekering, handen vol geld hadden kunnen kosten. Meer dan genoeg redenen dus om een inboedelverzekering af te sluiten.

Neem geen onnodige risico’s

Je merkt het: een woonverzekering is heel belangrijk voor het behouden van je woongenot. Mocht er een keer iets gebeuren, dan kun je de schade afhandelen op basis van je verzekering. Kijk daarom even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te zien hoe je je woonverzekering vandaag nog kunt afsluiten. Sluit je meerdere polissen af bij een partij? Dan kun je ook nog eens profiteren van mooie kortingen.