Misschien heb je jaren geleden een dekbed gekocht die inmiddels toe is aan vervanging. Het kan zelfs zo zijn dat het huidige dekbed niet meer past bij jouw behoeftes. In dat geval zal je moeten onderzoeken welke vulling voor een dekbed nu wel geschikt is voor jou. Als jij meer wil weten over de soorten dekbedden, dan wordt het aangeraden om hieronder verder te lezen! 

 

Synthetische vulling

 

Een populaire keuze op het gebied van dekbedden is een synthetisch dekbed. Dit dekbed is populair, omdat het dekbed goed betaalbaar is in tegenstelling tot andere dekbedden. Een synthetisch dekbed is bovendien ideaal voor mensen met allergieën. Het dekbed kan gewoon in de wasmachine gewassen worden waardoor het dekbed hygiënisch blijft. Om die reden kunnen kinderen ook prima slapen onder een synthetisch dekbed. Klinkt dit ideaal voor jou? Twijfel dan niet om een synthetisch dekbed aan te schaffen. 

 

Dons vulling

 

Een ander populair dekbed is een donzen dekbed. Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat de meeste mensen in jouw omgeving een dekbed dons hebben. Een donzen dekbed is alleen wel wat prijziger dan bijvoorbeeld een synthetisch dekbed. Het dekbed is de prijs wel waard, omdat de vulling de warmte goed kan vasthouden en daarnaast ventileert het dekbed uitstekend. Het is zelfs mogelijk om een 4 seizoenen dekbed met dons te kopen. Hierdoor hoef jij niet elk seizoen een ander dekbed aan te schaffen. Verder is een donzen dekbed niet zwaar, dus je voelt amper dat er een dekbed ligt.

 

Wollen vulling

 

Voor sommige mensen is een wollen dekbed de perfecte keuze. Het wollen dekbed staat bekend om het feit dat het zelfreinigend is. Hierdoor is het dekbed erg hygiënisch om onder te slapen. Hiernaast kan het wollen dekbed heel het jaar door gebruikt worden. Als je eronder slaapt, zal je merken dat het in de zomer niet te warm aanvoelt en in de winter niet te koud. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat een wollen dekbed zwaarder is dan andere soorten dekbedden. Als dat geen probleem is, kan je altijd een wollen dekbed proberen.

 

Katoenen vulling

 

Lijken de bovenstaande dekbedden niet geschikt voor jou? Misschien is een katoenen dekbed wel de beste keuze. Een katoenen dekbed is namelijk gemaakt van natuurlijk materiaal. Het dekbed staat er dan ook om bekend dat het een duurzame optie is. Het voordeel van een katoenen dekbed is dat het goed kan ventileren. Dit betekent dat mensen die veel transpireren heerlijk kunnen slapen onder dit dekbed. Een katoenen dekbed wordt om die reden ook vaak gebruikt als zomerdekbed. Als jij het altijd warm hebt tijdens het slapen, wordt het aangeraden om een katoenen dekbed te kopen.